Dit jaar zijn we in oktober/november voor de 2e keer naar Zuid-Afrika geweest. In 2000 waren we er voor het eerst, met een (georganiseerde) rondreis waar denk ik iedereen mee begint. Tijdens deze rondreis, na het bezoeken van enkele wildparken, zeiden we al tegen elkaar "Als we nog een keer teruggaan, dan gaan we voor de wildparken". En dit is er dus dit jaar van gekomen.

Ellen van Zandwijk,   Gemsbok.nl    Zaltbommel, had ook dit jaar weer een fabelachtig mooie reis van 3 weken in elkaar gestoken. Overnachtingen in Guesthouses, boerderijen, wildparken, cheetafarm en nog op diverse andere plekken. Met z'n tweetjes in een ,soort van, 4x4 auto hebben we heerlijk rondgetrokken. Niks geen gehaast en gecommandeer van een reisleider, we bepaalde zelf hoe en wat.

De streek die we bezocht hebben ligt voornamelijk boven Johannesburg, m.u.v. de drakensbergen welke ten zuiden hiervan liggen. Bij elkaar hebben we in deze 3 weken ongeveer 6000 km gereden.

Hierna volgt een korte routebeschrijving, van dag tot dag met zijn hoogtepunten. Wat ik wil laten zien zijn de foto's, de visuele herinneringen, daar gaat het toch om. Alles bijelkaar heb ik 14 rolletjes vol geschoten waarvan een beperkt aantal gedigitaliseerd.