De volgende pagina's zijn geheel gevuld met fotomateriaal. De foto's zijn genomen in de volgende parken:
Paul Kruger Park, Djuma privat game reserve, Mkuzu game reserve, Ithala game reserve , en Madikwe private game reserve. Het meeste van het materiaal is "geschoten" in Djuma en Madikwe. De reden hiervoor is simpel, in beide parken probeert de ranger zodicht mogelijk bij de dieren te komen. Uiteraard wordt er wel een veiligheids marge in acht genomen. In deze parken wordt door de rangers niet alleen op de paden gereden maar als het moet dwars door de bush. In de andere parken is dit niet mogelijk omdat je die met je eigen vervoer doet, en dan ben je verplicht om op de wegen te blijven. Uit eigen ervaring weet ik dat de ranger begeleide tours, in deze parken, ook niet van de paden afwijken.

De foto's zijn genomen met een anologe fotokamera en daarna ingescand. Hierna is de resolutie dusdanig verkleind zodat de webpagina's snel op uw scherm verschijnen. Nadeel hiervan is dat deze foto's bijna niet meer te vergroten zijn, zonder veel kwaliteit in te boeten.

De kamera is een Canon eos 33 met een EF USM II 28-105 mm 1:3,5-4,5 telezoom en een EF III 75-300 mm 1:4,5-5,6 telezoom. (tijdens de reis was de kamera 3 weken oud, dus het was nog wel even wennen en niet alles is goed gelukt, maar toch....). Bijna alle opnamen zijn met de 100-300 mm lens genomen.

Veel kijk plezier toegewenst.
Johan en Marieke.